Hans-Christian Demyttenaere van Myth Architects en totaalaannemer Bouw-iD werkten samen om een rijwoning met eerder beperkte gevelbreedte om te toveren tot een bijzonder luxueuze, stijlvolle en lichtrijke vakantiewoning in het historische hart van Knokke-Zoute. Het pleister- en schilderwerk werd zorgvuldig uitgevoerd door In’t Wit en In’t Kleur.
Myth Architects en Bouw-iD creëren de ultieme vakantiewoning op een droomlocatie – wij zorgden voor de pleister- en schilderwerken
23 februari 2021
Project MARIAKERKE | PLEISTERWERKEN| IN’T WIT – PLEISTERWERKEN | VLAANDEREN
Mijn thuis op maat
14 september 2021

Met de lente in het land bouwen aan een groenere wereld ?

afbeeldingecologische | In't wit pleisterwerken

In 2021 zorgt In’t wit voor een betere ecologische voetafdruk

2020 is een jaar dat we niet snel zullen vergeten. Het was een jaar van vertraging, verlies en terugplooien. We zijn de natuur rondom ons beginnen herontdekken en beter appreciëren. Daarom start In’t Wit met een nieuw verhaal, eentje van klimaatneutrale aard..

2020 was een jaar waar gezondheid centraal stond maar waar ook duidelijk werd dat we slechts een schakel zijn van een ketting. Yoni Van Den Eede zei het al eerder, we zijn allemaal ecologisch. Ieder van ons is verweven met het lot van een ander, van het volledige ecosysteem, van de planeet.

Daarom willen we een schakel zijn naar een duurzaam verhaal, naar een bredere maatschappelijke inzet.

We willen ons ecologische voetafdruk compenseren door te investeren in bomen en bosaanplanting.

Bosaanplanting?

In’t Wit heeft als bedrijf een bepaalde ecologische voetafdruk. Omwille van onze werkzaamheden, is het gebruik van stroomgroepen noodzakelijk en bijgevolg dus ook wagens die deze stroomgroepen kunnen verplaatsen. En aangezien we een breed werkgebied hebben,  leggen we ook heel wat kilometers af om onze werven goed op te volgen.

Via Treecological hebben we onze eigen voetafdruk als bedrijf berekend. We besloten om deze voetafdruk te compenseren met de aanplanting van bomen.

Maar we hebben ons niet enkel beperkt tot de nodige compensatie. We hebben beslist om per uitgevoerde werf sinds 2007 € 1 te schenken aan ‘het klimaat’. Zo doen we veel meer dan enkel compenseren, maar investeren we ook echt in een duurzame toekomst.

Ondernemers zonder Grenzen

Nadat we een zicht hadden op het budget dat we willen investeren om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, zochten we een goede partner om de investering mee te doen.

Op dit moment zijn er – gelukkig – heel wat initiatieven om uit te kiezen zoals van Bos+, Natuurpunt, Klimaatbossenfonds etc…

We kiezen om in zee te gaan met Ondernemers zonder Grenzen. Deze organisatie zet zich al sinds 2007 in leven en welvaart te brengen naar gebieden die getroffen zijn door verwoestijning. Er worden niet alleen bossen aangeplant in verwoestijnde gebieden, maar de lokale bevolking wordt hierin opgeleid om dit project te beheren. En zo is dit niet enkel een bevordering van het milieu, maar ook van de lokale welvaart.

Natuurpunt

Naast deze compensatie van onze ecologische voetafdruk op grote schaal, vinden we het ook belangrijk om lokaal mee te bouwen aan onze bossen. En elke vierkante meter bos telt.

Vandaar dat we ook Natuurpunt Herzele een stevig duwtje in de rug gegeven hebben om het plaatselijke Duivenbos mee te beheren. Het Duivenbos is een bronnenbos in de Vlaamse Ardennen. Het maakt deel uit van het Vlaams Ecologisch Netwerk (VEN) en is een thuis voor schaatsenrijders, poelslakken, libellen en waterjuffers en nog zo veel meer.

Het bos is de moeite waard om te verkennen, maar wel best met laarzen.?

 

 

DEEL DIT BERICHT VIA