Geef uw muren een uitstraling met kalkpleister.

KALK

Duurzaam (ver)bouwen


Naast hedendaagse pleisters MP75 en Xpro hebben we ook de nodige ervaring opgedaan met basisproducten zoals kalk en leem. Naast leem is kalk een van de oudste bouwmaterialen. De Romeinen gebruikten het al om hun muren te bepleisteren.
Het voordeel van dergelijke producten is dat ze ademend, vochtregulerend en dampdoorlatend zijn. Ze zorgen mee voor een zeer aangenaam klimaat in je woning.

Deze pleister is in allerlei kleuren, vormen en korrelgroottes uit te voeren: gesponsd, gekrabd, gepolierd, strak, organisch, rond, … Kalkpleister is een nieuw materiaal dat uit een minerale marmerstructuur bestaat. Met kalkpleister kun je je muren een uitstraling geven die je met andere muurbekleding niet kunt realiseren. Denk daarbij aan fraaie structuren, een gemarmerde look of volledig gladde oppervlakken.


 
Bij deze natuurlijke materialen is het zeer belangrijk om de ondergrond goed te kennen en voor te bereiden. De eerste laag moet van een wapeningsnet voorzien worden. Die laag moet voldoende drogen alvorens er de afwerking op te zetten. En dit geeft aan waarom er ook een aanzienlijk prijsverschil is voor dit soort bezetting. Het proces is trager en de wachttijden moeten gerespecteerd worden. De natuur laat zich niet opjagen.

Iedere afwerking wordt gekleurd in de massa volgens een natuurlijk palet. Aangezien de eindlaag ook onmiddellijk het afgewerkt product is, is schilderen overbodig. Er zijn echte kalkpleisters zoals intonaco, welke dan als basislaag kunnen worden afgewerkt. Het iets fijnere werk gebeurt met de intonacino fino, waar je toch nog een beetje structuur ziet. Tot slot heb je intonacino type 00, volledig glad afgewerkt met marmer-effect.

 

OFFERTE AANVRAGEN?

Neem contact met ons op


In een bouwproces is het kostenplaatje belangrijk om in de gaten te houden. Bezorg ons je meetstaat van de architect of bouwplan en we maken een eerste prijsindicatie met onze eenheidsprijzen. We zetten alle verschillende posten op een rijtje. Bij een renovatieproject is een werfbezoek voor de prijsopgave onontbeerlijk.